Водейте в дома си и спестете пари

Може ли дома ви да се справи с крайностите на времето? Предутването на летните топлини и фригидните температури на зимния сезон предполагат, че е особено важно да се уверите, че домът ви е възможно най-енергийно ефективен. Уморването на вашия дом може да накара жизненото ви пространство да се почувства много по -удобно и рентабилно. Лесните стъпки, като например инсталиране на събличане на времето и уплътняване на течове с запушване, могат да изминат дълъг път, за да направите домашния си херметичен. Ето как.

Оценете дома си

Сертифициран енергиен съветник може да извърши оценка на разходката на вашия дом и да проведе тест за понижаване на потискането на „вратата на вентилатора“, за да идентифицира течове и чернови. След това ще ви бъде предоставен персонализиран доклад за оценка на енергийната ефективност и идеи за създаване на надстройки в дома ви, който може да намали вашите сметки за енергия. Средно собственикът на жилище може да намали годишната си сметка за енергия с до 30 процента след извършване на енергийно спестяване на подобрения. Докато някои надстройки може да са много по -ангажирани и скъпи, ремонтирането на течове на прозорци и врати и добавянето на събличане на времето е най -лесният и икономичен начин за спестяване.

Течове на прозореца и вратите за ремонт

Въздухът на въздуха в прозорците и вратите може да бъде причинен от няколко фактора, като разхлабени стави или остъкляване, изкривяване, гниене, повредено изтичане или дефектен хардуер. Прилагането на закрепване или събличане на времето за включване на тези течове на въздух намалява загубата на топлина през прозорците бързо и лесно. За да намерите изтичане на въздух, дръжте парче тъкан или пластмаса близо до рамките на прозореца си в студен или ветровит ден. Ако тъканта или пластмасовите флутари сте открили чернова. Можете също така да използвате дима на осветена тамян, за да намерите течове.

Течове на уплътнение с кошиване

На фиксиран прозорец нанесете приковаване към фиксирани фуги, където вътрешният облицовка на прозореца среща стената и където крилото и рамката се събират. Не забравяйте да използвате качествен продукт, който е направен за употреба на закрито и може да бъде боядисан. На други прозорци изтичането на въздух може да бъде спряно чрез нанасяне на непрекъснато мънисто от запушване около облицовката, в митрираните фуги на облицовката и между облицовката и рамката. Ако имате прозорци, които не планирате да отворите и които не са необходими като аварийни изходи, помислете за запечатването им затворени за зимния сезон, като използвате лесна за възстановяване на лента или копнеж и филинг.

Екстериорът на прозореца трябва да бъде затворен само след като завършите процеса на запечатване на вътрешността. Ако екстериорът първо е затворен, той може да улавя топъл, влажен въздух в стената, който може да се повреди с течение на времето. Също така, не забравяйте да не използвате външни продукти за запушване на закрито, тъй като те могат да излъчват токсични изпарения.

Инсталирайте WeatherStripping

В идеалния случай трябва да има херметично уплътнение между операционната крила на прозореца, перваза и рамката. WeatherStriping се използва за избягване на течове на въздух, при които се срещат движещите се части на работещия прозорец. Ако имате по-стари прозорци с дърва, след това изберете добро качество, самозалепваща пластмасова V-Strip WeatherStriping. Този продукт може да бъде инсталиран в тесни пространства и обикновено може да се прилага, без да се отстранява която и да е част от прозореца. Шарнираните прозорци могат да изискват комбинация от V-лента и вита от тип компресия.

За еднократни прозорци, които имат една фиксирана крила и една оперативна крила, изкривете страната на страната на крилото и точката на срещи на горната и долната крила. На плъзгащ се прозорец заменете изтичането на четката, като извадите крилото и издърпате износената атмосфера от слота му. Нарежете ново атмосфера до необходимата дължина и плъзнете или я щракнете на мястото си. След това, закрепете или залепете краищата на четката, за да я държите на място, преди да инсталирате отново крилото.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *