• Uncategorized
  • 0

Дали облакът ще бъде интеграторът в небето, за да спаси автоматизацията на къщата?

Няколко седмици назад Amazon добави поддръжка за WEMO, както и за светлините на Philips Hue към техния Echo Home Speaker.

Внезапно хората, които имаха приспособлението на Amazon плюс осветлението в къщата си, може да заявят неща като „Alexa, включете светлините на кухненската зона“, както и просто щеше да работи.

Две различни системи, които внезапно говорят на всеки друг, всъщност в този случай, с бит или никакъв вход или конфигурация от потребителя, цялата любезност на облака. Wise House Bliss.

Echo вече има собствен канал IFTTT, а в края на миналата година системата за отопление на Honeywell Evohome придобива способности за геофиниране с въвеждането на свой собствен IFTTT канал. В допълнение, той се свързва с метеорологичната станция Netatmo през IFTTT, както и за допълнителна функционалност.

Премахване е, когато нещата работят заедно, има отлични (90 -те сигнали за Word Word), които трябва да имат.

Може ли Apple да успее?

Първите продукти започват да се появяват, които поддържат Apple Homekit с повече новини, няма въпрос по -късно днес от WWDC. Това е визията на Купертино за мъдката къща, както и, докато е трудно да се заложите срещу Apple в наши дни, има няколко неща, които могат да развалят партията им.

На първо място има онази прословута градина с висока стена. IPhone е значителен успех в горните ешелони на пазара на смартфони, но той е много по -малко разпространен в глобален мащаб. Може ли HomeKit да се окаже световен лидер, когато повече от 80% от собствениците на смартфони не могат да го използват?

Освен това, въпреки години на опит, Apple все още изглежда се бори да произвежда прилични облачни услуги.

Homekit & Siri Illumination Manage Demo от MacBreak Weekly

Планът на Google

Google няма такива ограничения. Той развива отлични услуги, както и е щастлив да ги предостави на повечето, включително и хората от iOS. През последните седмици Google I/O дизайнерски семинар те разкриха „Project Brillo“. Наричана като „основната операционна система за мрежата на нещата“, Brillo използва долните слоеве на Android, за да работи на много малък IoT хардуер, като например заключвания на вратите.

Покупката на Googles на Nest донесе още по -мъдър аспирация на къщата, както и в допълнение, те разкриха работа „тъкане“, комуникационен слой, чрез който IoT може да комуникира. Това е типичен език за джаджи да говорят с всеки друг, с облака, както и с вашия смартфон. Системата използва схема, точно като XAP, както и XPL, които са създадени преди повече от десетилетие от автоматизирани читатели на къщи. Можете да повярвате за схема малко като драйвер на вашия компютър. Малко софтуерно приложение, което казва на вашата система какво може да направи новата джаджа, както и как точно да говорите с нея.

Разработчиците могат да изпращат собствена персонализирана схема, както и ще има програма за акредитация на Weave за продуктите на Assurance ще работи заедно – чрез облака разбира се. Това е кръстосана платформа, може да се използва отделно от Brillo, както и предоставя API на дизайнерите да се закачат. Brillo ще бъде пуснат като дизайнерски преглед през Q3 на тази година, както и пълният куп от Weave идва през Q4 (вижте видеоклипа на изявленията в долната част на тази страница).

Google също показа „Project Soli“ иновативно миниатюрно твърдо вещество определя радара. Гледайте това демо видео, както и в специфичен раздел за техниката за разбиране на настройката на ръката, произхождаща от привидно неразбираемото размиване от данни, които сензорът събира.

Не е значителен скок да се предвиди това мощно разпознаване на модели, използвано в мъдрия дом, когато машината на Google открива и дълбоките невронни мрежи работят върху вашите данни, кой разбира какво ще бъде възможно. Точно какво ще кажете за това за примерен сценарий:

Вие идвате в къщи, след като сте били във фитнеса. Google разбира редовната ви рутина от вашия календар, тя провери, че сте били във фитнес центъра от вашето GPS място, както и разбра, че сте работили истинска пот от отчетите за сърдечната честота за вашите носими. Той знае, че сте къща от вашия GPS, както и неговата оценка на доверието е особено висока, тъй като беше вашият RFID чип, който отключи и вратата. Той разбира, че сте се изкъпали веднага щом получите къща от фитнес центъра 87% от пъти през последната година, така че той започва да работи до вашата предпочитана температура, както и на опашки нагоре по вашия топъл плейлист на високоговорителите за баня.

СВЪРЗАНИ: Ще убие ли всички ни изкуствен интелект?

Независимо дали вярвате, че това е странно или не, това е истинска автоматизация на къщата, а не просто дистанционното управление, за което толкова често говорим. На програмата има много по -важни, както и приложения за световен мащаб на тази технология, свързани с нашата консумация на енергия. Трябва да има прост метод за управление на това открито поведение, въпреки че точно как точно хората ще „програмират“ неща?

Няма ли какво да бъде в облака?

Още през 90 -те, когато автоматизираната къща започна да покрива домотиката, много от нас управляваха собствени имейл сървъри, както и разкъсаха нашите OWN CDS /DVD -та и за нашите медийни сървъри. Да, няколко от вас G33Ks, които четат това, ще заяви, че все още го правя, но истинският свят използва WebMail, Spotify, както и Netflix.

Значи това не е ли всичко това просто да сваля автоматизацията на къщата по точно същия маршрут? Премахване на цялата сложност, както и време, необходимо за изграждане, запазване, както и интегриране на мъдри домашни системи и ги прави много по -лесни, както и по -мощни.

Вече няма да бъдете обвързани с инвестицията в този скъп хардуерен контролер, управляващ дома ви. Технологията му става все по -остаряла всеки ден, докато новото поколение облачни контролери стават по -умни, добавяйки функции през нощта. По -бързите уеб връзки, както и намалената латентност, означаваха, че силата на облака вече е донесла реч, както и разпознаване на картини, както и други полезни услуги като Google Now. Това направи, като премести тежкото повдигане на мобилната джаджа, за да се възползва от значителната мощност на конете в облака.

Миналата седмица проведохме история за Ultra Low Energy Automation. Първият отговор беше типичен, както и разбираем, каза Стив Пилингс …

Но ако тези луди мъдри центрове за автоматизация на къщи в облака съществуват, както и толкова често се използват, че имат водач за почти всеки протокол, тогава няма да ви пука какво общо използва новата ви крушка. Последното ви поколение Z-Wave превключвател до леглото ви просто ще го контролира.

Свързани: Wise House Utopia

Затворените протоколи за приличие няма да са доста добре на този свят, нещата ще изискват да бъдат много по -отворени. Въпреки това, както вашият Sony Blu-ray плейър се включи във вашия AV приемник Onkyo, както и на вашия телевизор Samsung, не трябва ли същото да не е вярно за мъдрия комплект къща, който купувате? Времето за оперативната съвместимост на Wise House е просрочен метод.

За да работи това, все още ще изисквате физически център с всички радиостанции в дома, но това може да бъде доста тъп мост, може би да се използва SDR, да насочва данните, както и от облака.

Тъмни облаци

И така на двамата доста големи сиви бозайници в стаята, поверителност, както и сигурност. Хората вече поставят под въпрос ползите от подлагането на всичките си данни. Бригада за шапка от калай? Може би обаче може би не. Със сигурност събитията от последните години направиха хората много по -наясно с наблюдението и желанието на рекламодателите, както и световните сили да заемат всички данни, които могат.

Apple имат желание да говорят за фокуса си върху поверителността на потребителите, както и за това как те дори не могат да видят вашите данни. По ирония на съдбата това може да се окаже основен недостатък, ако тази машина открива AI Future, се превърне в реалност.

Надеждността ще бъде от ключово значение и тук. Миналата седмица Buggy Update Sky, пуснато за приложението им за iOS, го задейства за случайност при въвеждане на това, което означава, че вече не може да контролирам DVR от спалнята. Досадно обаче как точно това би играло с вас, ако изведнъж не можете да отключите входната си врата от някаква хълцане в Google Data Center в чужда държава? Всеки тип успешна система, базирана на облак, ще трябва да има стабилни стратегии за есенна гръб за регионален контрол. Стейси Хигинботам на Fortune е мислил за точно същия въпрос …

Претегля го

Така че облакът ще донесе ли автоматично откриване, както и конфигурация за домашна автоматизация Nirvana на бъдещето? Ще бъде ли Google или Apple или Microsoft интегратор в облака или ще продължите да се справяте с тази бъркотия?

В крайна сметка хората ще избират дали предимствата надвишават недостатъците, ако добавеното удобство компенсира личния живот, както и притесненията за сигурността, ако автоматизацията на къщи някога стигне до истинската си перспектива или остане странично насам. Независимо дали вярвате, че това е страхотна концепция или не, ако бях човек за залагания, щях да сложа дома си в бъдещето на домашната автоматизация, която се премества в облака.

Нека разберем в какво вярвате в коментарите по -долу.

Apple Homekit: Google Job Brillo

Искам още? – Следвайте ни в Twitter, като нас във Facebook или се регистрирайте за нашата RSS емисия. Можете дори да получавате тези новинарски истории, доставени по имейл, директно до входящата ви поща всеки ден.

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *