Домът на Артур Ериксън

Артър Ериксън беше лъв на канадската архитектура. От средата на 60-те до смъртта си през 2009 г. той е известен с проектирането на емблематични обществени сгради като Торонто Рой Томсън Хол, Музея на антропологията на UBC, както и на канадското посолство във Вашингтон D.C. сега, неговият дом от 1959 г.-домът на Филберг от 1959 г.-ранен екран на Блясъкът, който асистира, въведе кариерата си – е в продажба.

Намалението на стойност 2 000 квадратни фута, 6 милиона долара (построено, както и наречено за наследника на щастие от дървен материал) пренебрегва протока на Джорджия в уединен Комокс, Британска Колумбия, на източното крайбрежие на остров Ванкувър. 2-спалнята е великолепна смес от съвременна изобретателност от средата на века (масивни прозорци от стена до стена), както и мавритански докосвания (сложни решетъчни екрани) с премахване на кимване на Франк Лойд Райт със силните си хоризонтални линии.

Комбинацията от материали в дома е елегантна, както и топла: подове терацо, розови гранитни стени, както и жълт кедър. Блестящата, огромна камина е особено славна с полираното си месингово покритие. Напълно отвореното огнище също е доста готино.

В проблем от 1961 г. на списание Canadian Houses, домът е възхвален като „най -прекрасният дом в Канада“, както и е отбелязан през годините от публикации като Globe & Mail, канадски дизайнер, както и в Ню Йорк Пъти. Освен това той печели множество награди, включително Архитектурен институт за 2002 г. на Британска Колумбия, отговарящ на обширен, безупречен ремонт. Интересът е разбираем. Много от функциите – като внимателно вълнообразния таван, както и дългият, кльощав прозорец за снимки на светлината отгоре – са уникални, както и архитектурно изобретателни.

За повече информация относно къщата, свържете се със световната недвижима реалност на Sotheby.

Фото кредити: 1-4. Световната недвижима реалност на Sotheby

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *