Завеси 101

В тази статия: Защо да покриете вашите прозорци? Къде да окачите завеси? Стилове на стилове на леки драперия

Защо да покриете прозорците си?

Изолация

Всички покрития на прозореца имат изолационен ефект. Колкото по -тежък е тъканта, толкова по -висок е изолационният фактор. В мразовития климат дебелите облицовани материали ще помогнат за запазване на студени тегления.

Контрол на светлината

Покритията на прозорците ви позволяват да управлявате точно колко естествена светлина е пусната, както и по кое време на деня.

Шум затихване

Покритията, направени от материал, ще помогнат за поемане на шум както вътре, така и навън. Възможни са високи нива на абсорбция, когато се използват меки, както и щедри количества плат.

Гледки

Покриването на прозореца може да рамкира великолепна гледка или да скрие неприятно.

Стил

Покриването на прозорци трябва да работи със съществуващия стил на пространството, в което се прилагат; Те също могат да помогнат за добавяне на цвят, както и структура към дадено пространство.

Къде да окачите завеси?

Можете да управлявате визуалната скала на прозорците с тези техники за окачване:

За да се покаже действителният размер на прозореца

Монтирайте завеси или нюанси вътре в вдлъбнатината на прозореца.

За разширяване на прозореца

Покриване на монтиране на външна рамка на прозореца и/или използвайте ниски връзки.

За стесняване на прозореца

Използвайте високи връзки.

За да добавите височина към прозореца

Покритие на монтиране над рамката на прозореца.

Леки стилове на драперия

Джоб на пръта

Това е най -типичният стил на драперия. В горната част на панела се поставя прът. Материалът се събира по протежение на пръта, за да се гарантира, че материалът тече грациозно надолу.

Tab Top

Разделите са зашити в горната част на панела за драперии, както и се хранят с пръчка за окачване. Раздели могат да бъдат точно същия материал като драперията или направени от различен материал като въже или панделка. Достъпен избор, но един недостатък е, че раздели не винаги се отварят или се затварят гладко, както и могат да се появят на пръчката.

Кафене

Този стил на драпи покрива долната половина на прозореца, колкото перваза, което позволява естествена светлина в горната част, като същевременно предлага уединение. Кафето завеси могат да прикрият лоша гледка, без да блокират напълно светлината. Те работят добре в пространства с много по-отпуснат външен вид, като кухни, както и в бани.

Стила на калъф

Този тип драпи разполага с корпус както в горната част, така и в дъното, както и се поддържа опъната, за да покрие целия прозорец. Материалът може да бъде събран за конвенционален вид или оставен плосък за много по -съвременен външен вид. Тъй като прозорецът е покрит, крилото на драпето трябва да се направи от чиста тъкан, лек памук или бельо, за да се даде възможност за малко светлина. Стилът на крилото е вариация на този външен вид, като драперията покрива само долната половина на прозореца, както и надолу към перваза.

Часовник

Вариант на стила на крилото. Привлечен в центъра за въвеждане на форма на часовници, това е задръстена драперия, която трябва да бъде направена от лек материал, който се събира добре.

Епископ ръкав

Драперията на епископския ръкав е изработена от достатъчно количества плат; Това е стил на пълно придобиване, който никога не се нарисува, но вместо това винаги винаги се свързва от всяка страна на прозореца. След това допълнителната дължина на материала се издърпва толкова, колкото правят епископските ръкави „poufy“. Възможни са различни силуети. За по -тънък вид трябва да се използва фин материал като коприна или полиестер. За много по -изразена подпухналост, среден до тежък материал работи най -добре. Връзките могат да бъдат видими или скрити.

Глави

Романтичните, извиващи се, са фантастични за активиране на максимална естествена светлина, като същевременно запазват поверителността. Те могат да бъдат напълно прозрачни или непрозрачни. Разнообразие от материали може да се използва за този стил, включително коприни, както и полиестери. Цветовете обикновено са пастели, като белите, както и кремът са най -често срещаните. За да се увеличи поверителността, Sheers може да се използва на прозорец в комбинация със сянка.

Стилове на плисиране за по -тежки завеси

Официалната драперия в стил изисква по -тежки, по -богати материали, докато панелите обикновено са дължина на пода. Обикновено облицовани с плисирани заглавия, те са свързани към пръчка, използваща куки. Плеси се държат на място чрез зашиване или чрез прикрепване на лента за събиране или плейтър към грешната страна на материалите, подпомагащи плисетите, поддържат вида си, когато драперията е отворена или затворена. По -долу са най -типичните стилове на плетене на драперия.

Притискайте плисета

Разбрана също като френски плисета, този конвенционален стил на плисиране се произвежда чрез прищипване на три гънки от материал, които са разделени с плосък участък между тях. Предлаган с единично или двойно плисе, този декоративен стил на драперия не трябва да бъде покрит от най -добрите покрития.

Моливини плисета

Приличайки на редица моливи, малки кръгли плисета се зашиват или се събират на мястото си. Това е просто покритие, което работи добре на високи прозорци, където заглавието ще бъде дълбоко. Неговата простота го прави подходящ за съвременния интериор.

Плица за чаша

Елегантна плисе за официални драперии, при които лесни заоблени плисета са фиксирани в основата на заглавието, за да се направи форма на чаша. Те са подобни на единични плисета, както и кръгESS може да се подчертае с подплънките. Този стил на драперия трябва да бъде запазен за официални настройки.

Бокс плисета

Заглавие, направено от плоски пресовани плисета. Чистите линии на това покритие го правят подходящ в съвременния интериор.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *