• Uncategorized
  • 0

Какъв размер трябва да бъде моят килим?

Килимите добавят комфорт, както и визуална степен на интерес към дадено пространство, както и подпомагат обединяването на неговото обзавеждане. Въпреки това, преди да купите, внимавайте: Това е една област на разкрасяване, където размерът, както и поставянето наистина има значение. Спазвайте тези указания, за да гарантирате, че вашите килими оказват най -голямо влияние.

Забележка: Ако килимът ви не достигне под всички мебели в централната зона на вашата стая, той е също малък.

В обща стая за дневна или домакинство:

Килим трябва да бъде пропорционален на подовото пространство на стаята. В идеалния случай тя трябва да остави еднакво количество гола на пода навсякъде около него, като например два фута отвъд килима от всички страни. Това се отнася независимо от предизвикателства като огнища на камина, радиатори, както и мебели, поставени срещу стената.

Ако не можете да постигнете това, заместник е да разполагате с килима си, за да се уверите, че той достига под всички или много от мебелите в централната зона на вашето пространство, за да обедините разположението за сядане. Не е необходимо обаче задните крака на дивани или столове да седят на килима.

Не трябва да има много повече от два фута празен килим отвъд мебелите. Ако, когато има план за сядане, има много повече от два фута килим зад диван или стол, поставете маса там, за да запълните празното пространство.

В зона за хранене в по -голяма стая:

Ако вашата зона за хранене е част от по-голямо пространство- вероятно това е голямо пространство за закуска в кухнята- килимът му трябва да се удължи отвъд краищата на масата с 18 до 24 инча от всяка страна. В идеалния случай столовете трябва да седнат на килима, дори когато са изтеглени от масата.

В интегрирана дневна/трапезария:

Същите указания за оразмеряване, както и разположението се прилагат за килими в пространства с отворена концепция или двойна функция, където се използват два килима за определяне на уникални пространства, вероятно жилищна зона, както и зона за хранене. спазвайте указанията за живот, както и зони за хранене; Просто бъдете сигурни, че има някаква област между двата килима.

В спалня:

Използвайте точно същата насока като в хол: изберете килим, който оставя приблизително два фута голи под в краищата. Ако обаче леглото ви не е центрирано в пространството (и това обикновено е така), центрирането на килимчето под леглото може да изглежда неудобно. Като алтернатива използвайте две или три по-малки килими в спалнята- по един от всяка страна на леглото, както и евентуално трета в края на леглото- вместо един голям килим.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *