Летните идеи за охлаждане

Слънчевата топлина получават е ослепително през зимата, когато може да ви помогне да загреете дома ви. Но през лятото, когато слънцето е най-високо, а топлината, която прехвърля вътре в къщата, прави климатичните условия за извънреден труд, тези допълнителни степени могат да бъдат преобладаващи. Използвайте тези идеи, за да запазите дома си хладен.

В тази статия: Поставяне на прозорци ElementsInterior Покрития на прозорци Соларен филм Low-E CoatingArgon Gas

Поставяне на прозорци

Южните, източните и западните прозорци могат да създадат проблеми с прегряването през летните месеци, когато слънцето е достатъчно ниско сутрин и късно следобед, за да свети директно в тях. Прозорците, обърнати към тези посоки, могат да получат цели 235 BTU (британски термични единици) на час в обедната жега. Топлината преминаване през прозорците може да бъде още по-голяма, което представлява допълнително заплащане на разходите за летни усилия за охлаждане. За нов дом помислете за поставянето на вашите прозорци във връзка с климата, в който живеете.

Външни елементи

Ако е твърде късно за препроектиране на поставяне на прозорци, помислете за други начини за ограничаване на печалбата на слънчевата топлина. Постройки, надвеси, веранди, тенти или дървета (за предпочитане широколистни) могат да помогнат за блокиране на слънчевата светлина от прозорците. Външните лечения за засенчване са около 50% много по-ефективни от вътрешните покрития на прозорците при блокиране на слънчевата топлина, но може да бъде скъпа добавка и дизайнът им трябва да работи естетически с останалата част от външната страна на дома.

Интериорни покрития на прозореца

Един от най -лесните и много икономически начини за контрол на слънчевата енергия е използването на покрития на прозорци. Понижаването на нюансите или рисуването на драперия за блокиране на топлината на слънцето може да ви помогне да запазите вътрешността на дома ви хладен, намалявайки необходимостта от пускане на климатици или вентилатори за дълги периоди от време.

Слънчев филм

Големи прозорци по поръчка на прозорци или кондо прозорци от пода до тавана, които могат да бъдат трудни за победа с покритията на прозорците, се възползват от слънчевия филм, който може да помогне за контролиране на количеството слънце и топлина, които проникват през прозореца. Въпреки че този тип продукт може да се влоши след няколко години, професионалната инсталация може да се увери, че по -дълъг живот, около 8 до 10 години.

Ниско-E покритие

Много по -постоянен, макар и скъп вариант е да инсталирате специализирано стъкло за прозорци, което има вградена по -голяма засенчваща кабина. Когато изследвате нови прозорци, консултирайте се с създателите, за да разберете дали предлагат прозорци с един или много повече слоеве ниско-E (ниска емисивна) покрития в техния продукт. Тази технология работи, като отразява топлината обратно към своя източник и може да помогне за осигуряване на обзавеждане, като провери увреждащите UV лъчи. Покритието на ниско-E е приблизително еквивалентно на добавянето на допълнителен прозорец стъкло към прозорец и може да сведе до минимум преноса на топлината на дълги вълни с 5 до 10 пъти.

Аргонски газ

Някои производители също инжектират аргонов газ във въздушни пространства между стъклените стъкла. Екологично безопасен и инертен, аргонов газ значително намалява проводимостта на топлината.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *