• Uncategorized
  • 0

Направи си сам: Богато украсени корнизи на вратите

Асистент редактор на дизайна Дженифър Копър ъпгрейди на двойни врати с медалци на тавана от пяна и облицовка.

Парижките апартаменти са известни със своите зашеметяващи богато украсени корнизи. Докато аз не живея в града на светлините, се зачудих дали мога да пресъздам външния вид на чифт обикновени двойни гардеробити, използвайки медалци на тавана от пяна, панелни корнизи и няколко палта боя. Този проект има голямо въздействие с минимални разходи и ангажименти, така че е най -добре и за наемателите!

Ще ви трябват двойни врати, панелни корнизи, дървени копчета, митра кутия, ръчен трион, измервателна лента, боя и грунд, четка за рисуване и ролка, медалци на тавана от пяна, строително лепило и шкурка.

Двойните врати се предлагат на различни височини и ширини, така че измерете отвора на вратата си, преди да получите врати. Маркирайте къде ще отидат вашите копчета на всяка врата – 36 ″ от пода е норма. Сега, маркирайте къде ще се сблъска с панела ви на вратите (моите бяха вмъкнати 2 1⁄2 ″ от всички ръбове) с достатъчно място в центъра за медалците. Ще рисувате над тези марки, но те ще ви помогнат да измервате корнизите си за следващата стъпка. Пробийте дупка на всяка врата за копчето.

Можете да получите панелни корнизи в различни дебелини (моите бяха 3⁄4 ″ w.). Измерете корнизите си и с помощта на ръчен трион, мигайте ъглите (изрежете ги под ъгъл 45 °), след което леко пясък на всякакви груби ръбове. (Молевата кутия е ценна за рязане на тези ъгли.) Ще искате тъпите ръбове на корнизите, обърнати навътре на вратите ви.

Боядисват вратите, преди да прикрепите корнизите, за да можете да използвате валяк за гладко покритие. След това боядисайте корнизите с четка. Боядисват медальоните и копчетата (преди да ги прикрепите), като използвате четка за боядисване. Въпреки че много медальони и двулични врати са бели или незавършени, трябва да се примирите, преди да нарисувате или използвате 2 слоя на продукт с боя и грунд, комбинирани за равномерно покритие.

След като цялата боя изсъхне, поставете вратите си плоски. Използвайте измервателна лента, за да сте сигурни, че панелите за облицовка са центрирани на вратите. Прикрепете тапицерията и медальоните, като използвате строително лепило (харесвам много повече нокти). Завийте копчетата във вратите, като използвате дълги винтове (моите бяха 2 1⁄2 ″). Оставете лепилото да изсъхне за една нощ. Закачете врати и се наслаждавайте!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *