• Uncategorized
  • 0

Резолюция на Нова година: Архивирайте вашия Gmail & Files

Новата година винаги е страхотно време да направите някои промени и поне за вашия дигитален дом, не по -важно от архивирането. През 2012 г. писахме за използването на GMVAULT, за да вземете копие на вашия Gmail, но преди около месец Google най -накрая добави възможността да го подкрепи (и Google Calendar също) до останалата част от тяхната услуга „Извадете“.

Посетихме сайта за вземане и поискахме нашите файлове. На следващия ден получихме имейла, който архивът ни е готов (имате седмица за изтегляне, преди да бъде изтрит). Грабнахме 11,5 GB данни (от които нашата Gmail беше 9,28 GB).

Докато сте в него, използвайте възможността да осигурите и вашите местни данни. Използваме Syncbackse на нашия Windows Home Server Jukebox, за да отразяваме важните неща за нашия Drobo. Странно, че безплатната версия на Syncback няма да работи върху нашата кутия WHS (домашна ОС), докато тя ще бъде на нашия SBS2008 (търговска). Както и да е, Syncbackse си струва 29 паунда и лицензът позволява „домашно използване“ на до пет компютъра. Разгледайте и FreeFileSync с отворен код и разгледайте Clonezilla за изображения на пълен задвижване.

И накрая, ще ви трябва резервно копие извън сайта и за това използваме това малко 2TB USB3 устройство, актуализирайки го веднъж месечно, след което го съхранявате на работа. Има и много облачни базирани решения за резервно копие извън сайта, ако имате честотна лента и crashplan, например, ще ви позволят да архивирате данните си в къщата на PAL или членове на семейството по интернет.

Какъв е метод, който използвате, просто не забравяйте да започнете да архивирате. Някой ден това може просто да е най -добрата резолюция за Нова година, която някога сте правили.

Google Gmail Блог: Резервни устройства

Искам още? – Следвайте ни в Twitter, като нас във Facebook, или се абонирайте за нашата RSS емисия. Можете дори да получавате тези новинарски истории, доставени по имейл, направо до входящата ви поща всеки ден.

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *