Системата за автоматизация на дома на Oomi Launch Learning

в работата, тъй като 2013 г. OOMI вече е готова да се разкрие пред света, докато стартира в CES и на Indiegogo преди няколко часа.

Екипът на OOMI описва създаването им като първата пълна система за автоматизация на дома, която е фокусирана върху обучението, вместо да програмира и твърди, че е и първите, които имат аксесоари, разработени специално, за да улеснят настройката и използването.

Oomi е базиран в мрежовата мрежа Z-Wave, което му дава достъп до над 1200 умни домашни устройства извън кутията. Създаден както от персонализиран софтуер, така и от хардуер, създателите казват, че са особено фокусирани върху три области на дома – нейната сигурност, нейното домашно кино и атмосферата му.

Oomi Cube управлява учебния двигател OOMI IQ Intelligence, който е сърцето на системата. Cube също се намира IP видеокамера (с нощно виждане), сензори за безопасност на движението /аудиото и 360 ° IR Blaster за домашно кино и климатичен контрол.

OOMI IQ се учи по подобен начин на гнездо, търсейки потребителски въвеждане и модели. След това ги превръща в интелигентен график за автоматизация, като иска съгласието на собственика на дома, преди действително да го приложи. Но Ооми е много по -умен. OOMI IQ използва по -широк набор от точки от данни от много по -ограничените си братовчеди за обучение. Трябва; Управление на цял дом, а нито една точка за отопление или охлаждане. Тези точки от данни включват обратна връзка от сензори, свързани директно с OOMI, и източници на данни от трети страни като времето, качеството на въздуха и API на трафика.

Докосването и докосването е таблет, посветен на настройката и контрола на OOMI. Устройството разполага с 7,1 -инчов IPS екран с резолюция 1280 x 800. Използвайки силно модифицирана версия на Android 4.4, той позволява на потребителя да добави много аксесоари на OOMI към тяхната система за по -малко от минута и персонализираните му приложения добавят и контрол на жестове.

Попитахме екипа на OOMI дали технологията е базирана около RFID и ни каза …

Tap-and-Touch е смесица от RFID и софтуер, който сме разработили. Използвахме сместа, за да постигнем предимствата на използваемостта на OOMI и RFID връзката за настройка, преконфигуриране и уроци (въпреки че последните две могат да бъдат достъпни и чрез различните приложения, които сме изградили и за OOMI).

Третият хардуерен компонент е лентата OOMI, специален контролер за OOMI IQ с добавяне на функции за мониторинг на съня и упражнения. OOMI гарантира бъдеща поддръжка за Apple View (и HomeKit), както и Android Wear също.

Идват още четири хардуерни модула OOMI. OOMI Streamer е Google Chromecast като HDMI Dongle Digital Media Player, който ще даде възможност на OOMI да предложи много стайна HD видео и аудио съдържание стрийминг и контрол.

Можете да автоматизирате уредите си, като същевременно наблюдавате консумацията на енергия в реално време с малкия модул Z-Wave безжично контролиран OOMI Plug. Въздухът на OOMI на гърба на кубчетата Oomi и измерва температурата, влажността и частиците, докато крушката OOMI ще предлага 16 милиона цвята за алтернативен контрол на осветлението.

Oomi казват, че системата им е насочена към потребителите в Австралия, Китай, Европа, Великобритания и САЩ. Техният стартов комплект, съдържащ Oomi Cube Gateway, Oomi Plug и Tap-Touch Table Половината от тази година. Разгледайте връзките по -долу, за да научите повече, да върнете проекта или да щракнете с отстъпка стартов комплект на Indiegogo.

oomihome.com: oomi на indiegogo

Искам още? – Следвайте ни в Twitter, като нас във Facebook, или се абонирайте за нашата RSS емисия. Можете дори да получавате тези новинарски истории, доставени чрез имейл, направо до входящата ви поща всеки ден.

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *