Съвети за закупуване на абажур

Q. Трябва да заменя абажурите за редица лампи в различни стаи. Има ли някакви златни правила, които трябва да спазвам, като размер и височина на лампата пропорционално на сянката?

– Марго Ригиер

А. Винаги е най -добре да донесете лампите заедно с вас в тяхното „екипиране“ на пътуването си. Със сигурност сте правилни, че пропорцията е важна, когато става въпрос за баскетболни лампи, тъй като нюанс, твърде малък или твърде голям, може да съсипе външния вид на красива лампа. За да избегнете нюанс, който прави лампата да изглежда прекалено тежко, уверете се, че диаметърът на най-широката част на сянката никога не е по-голям от височината на тялото на лампата (между гнездото и основата). За дори и пропорция на ширината, дебела основа трябва да бъде покрита със сянка, малко по -широка от най -широката или най -дебелата част на основата.

Когато става въпрос за дизайн и форма на сянка, позволете на вашия стил на стаята да диктува до известна степен избрания от вас нюанс. Докато голям барабанен нюанс може да изглежда добре в съвременна стая, може да изглежда не на място в много традиционно пространство. Докато еклектизмът е стилен, смесването на съвременни парчета с традиционните трябва да бъде по -разпространено и очевидно от една лампа в една стая. Високите тънки лампи могат да използват или барабанни нюанси за по-плътен вид, или нюанси с форма на свещи за по-традиционен вид.

Също така, вижте тази страхотна статия за пазаруване на абажури.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *