Fibaro 3 в 1 Z-Wave врата / сензор за прозорци

Fibaro врата / сензор за прозорец (FGK101-107)

Първо, трябва да нанасяме нашите празнични шапки на Фибаро и да ги поздравим за спечелването на най -доброто приспособление за 2012 г., както гласуваха от публиката на полските награди за мъже. „Жизненоважен продукт за всеки човек“, очевидно.

Сензорът

В този преглед ще разгледам сензора за врати/прозорец на Fibaro (FGK101), който е бялата версия на техния сензор за магнитна тръстика с Z-Wave, който се предлага и в черно (FGK102), сребро (FGK103), Светло кафяво (разбирате идеята), сиво, кафяво и тъмнокафяво. Или ако предпочитате, 4 нюанса сиво и три нюанса кафяво. Предполага се, че в родната земя на Фибаро има много прекрасни интериори на естественото дърво.

Този сензор е спорен от известно време и беше горещо очакван (поне от мен) благодарение на редица проблеми, които имах с определен Z-Wave сензори на Z-Wave на производителя-проблемите са, че те са лошо изпълнен, лошо проектиран и напълно ненадежден.

За да запазя скромността, ще ги насоча само с псевдоним, да кажем „Serverping Inc“. Честно казано на ServerPing Inc, изглежда, че всъщност не можете да купите конкретния модел на сензор, който толкова ме дразнеше повече: те го замениха с по -нов модел, вероятно след вой на протест от Angry Mob. PALS съобщават, че новият модел работи добре.

Сензорът за врата/прозореца на Fibaro е здрав, дискретен малък блок, измерващ само 76x17x19mm и се предлага с придружаващ магнит, някои двустранни лепкави подложки и набор от винтове и стенни тапи за наистина определени. За сравнение, той е нюанс, по -дълъг от еквивалентния сензор за предупреждение, но не толкова широк и приблизително същата височина – на снимката сензорът Fibaro е този отдясно.

Следствие от неговия умален размер е, че използва особена батерия ER14250 1/2AA 3.6V. Единият е включен в пакета, изолиран от малка картонена лента, която трябва да бъде премахната преди работа. Резервните батерии отиват за около 3 quid на поп на всички обичайни места. Те са монтирали печатни платки към случая, като деформират пластмасовите сдържания, така че не е разумно да се опитвате да го премахнете. Можете да получите на дупките за монтаж, като премахнете батерията. Има два превключвателя за подправяне, един за горния капак и един за откриване на отстраняване от повърхността, на която е монтиран, син светодиод, превключвател на тръстика, който усеща прикрепения магнит и малък терминален блок в единия край.

Терминалният блок е предназначен да вземе температурен сензор DS18B20 в Далас, който не е включен, а също така осигурява интерфейс без волта към външен превключвател. Това е малко причудливо да вкара DS18B20 вътре в случая, предполагам от 4 -те дупки, които са предоставили в крайна сметка, и слота, който е излязъл от дъното, че може би сте предназначени да го монтирате навън, но в моя Мнението, което би изглеждало малко нахално. За проводниците към външен превключвател обаче е изключително полезно. Десницата по-горе също показва пластмасовия капак на превключвателя за подправяне, който открива, ако сензорът е отстранен от повърхността му.

Едно незначително разочарование е, че външният кабелен превключвател не е отделен вход, той всъщност е свързан паралелно с превключвателя на тръстика, така че не можете да използвате едно устройство както като сензор за входната си врата, така и като интерфейс към звънеца, например, например . Ако използвате външната връзка, трябва да сте сигурни, че магнитът не е близо до сензора, тъй като присъствието му ще прекратява каквото и да е външно нещо, което се надявате да откриете и няма да видите никакви събития от него.

Външните контакти на сензора могат да се окажат полезни, ако искате да се свържете с външен, устойчив на атмосферни влияния сензор за превключване на тръстика, на градинска порта, например. По този начин този сензор може да се използва като батерия, управлявана от батерията на универсалния сензор на Fibaro, макар и такъв, който обработва само един вход и един сензор за температура (и може да бъде измамен с магнит).

Инсталация

В най-лявата снимка можете да видите сензора AlertMe в горната част, сензора за сървър в средата и сензора Fibaro в долната част. Това спретнато илюстрира проблема с PVC, който е, че на моите PVC врати дълбоките 45 градусови скосени ръбове означава, че е невъзможно да се постигне магнитът близо до сензора. В крайна сметка избрах да заменя моя почитаем стар сензор за предупреждение с фибаро и да използвам отново стария магнит. Този конкретен подход ми послужи добре в миналото и между другото е едно от малкото известни практически приложения на членска карта на BCS.

Fibaro заявява, че магнитът трябва да е на не повече от 5 мм от корпуса на сензора, въпреки Магнитът изтича така (и сървърът щеше да се представи еднакво добре, ако го поставих на бафер на един от луните на Юпитер).

Преди да инсталирам сензора в Home Center 2, поех свободата на надграждането до тяхното издаване на софтуер 1.044,Тъй като Fibaro обикновено правят страхотни крачки с всяко освобождаване. Съществуващите HC2ers ще бъдат развълнувани да чуят, че това издание включва връщането на опцията да изпробвате бета на новия им системен софтуер, нещо, което се надявам да разгледам в бъдеща статия.

Добавянето на сензора за врата/прозореца към системата е толкова просто, колкото поставянето на HC2 в режим на сдвояване и след това щракнете върху превключвателя за подправяне три пъти. Можете да използвате външния превключвател за подправяне, ако все още не сте монтирали сензора си към вратата или вътрешния, ако имате. Приятно внимание към детайлите, които производителите на други, шофьорски комплект Z-Wave би било добре да подражават.

След като устройството е сдвоено, вие му давате име, задайте го в стая и Боб е чичо ви. Тъй като това е многофункционален или „композитен“ сензор, той всъщност се появява като три устройства, което е леко смущаващо. Получавате двете „крайни точки“, които правят действителното сензор (температурният сензор и тръстиковия превключвател), и „главно“ устройство, което ги капсулира всички, а също така показва състоянието на батерията, както и дублирането на бутоните за рамо/обезоръжаване. Според мен това оформление губи пространство и не е особено полезно. Можете също така да добавите иконата на батерията и в двете крайни точки и да получите абсолютно еднаква функционалност. Не е все едно преместването на главното устройство в друга стая носи и робските устройства с него, трябва да правите всеки независимо, което изобщо няма смисъл.

Има някои други странности с потребителския интерфейс. HC2 има категория сензори, наречени „врата/прозорец“, но този сензор се показва като „сензор за движение“ (т.е. като пасивен инфрачервен сензор), както можете да видите от иконата. Можете ръчно да промените иконата, така че да изглежда по-привлекателна, но тази неправилна класификация означава, че сензорът на вратата се показва в грешен панел в приложението iPhone.

Освен това, докато главното устройство (отляво на снимката, иконата активно) показва действителния статус на вратата, робското устройство (отдясно на снимката, икона неактивно) никога не се променя, което ме кара да се чудя какъв е смисълът от него е точно. Но ако го изтриете, защото той претрупва вашия потребителски интерфейс и всъщност не прави нищо, тогава сензорът спира да работи и трябва да изтриете цялата партида и да започнете отначало. Бонкери.

Нещо, което може да ви стресне, когато за първи път инсталирате сензора, е, че не получавате конвенционалната икона на температурата, като снимката по -горе: Вместо това ще получите иконата на генеричната картонена кутия, която по принцип е показателно за HC2 да не е разпознал устройство. Не изпадайте в паника! Това ще се коригира, след като сензорът изпрати първото си отчитане на температурата. За да запази живота на батерията, той изпраща температурата само на периодичен и сравнително дълъг интервал, който можете да конфигурирате от страницата на настройките.

Говорейки за настройки, аз се наслаждавах на мисълта да вляза в раздела Advanced и да имам добър калайник, тъй като Fibaro има репутация да предоставя абсолютна батерия от опции за конфигурация за собствените си устройства. Този път обаче няма такъв късмет, скоро ще се добави само съобщение, в което се казва „шаблон за параметри ще бъде добавен“, което е разочароващо, когато вземете предвид, че те контролират двата края на системата. Можете обаче да конфигурирате скоростта на отчитане на температурата, която по подразбиране до 4000 секунди, а също така да настроите три групи за асоцииране, което е Z-Wave за „неща, които този сензор може да се включи и изключи директно, без да включва централния контролер“.

В употреба

Досега сензорът Fibaro се е представил възхитително. Работи вече два дни и все още отчита събития на HC2, като разбива предишния рекорд за Z-Wave Door/Window RF издръжливост в нашата къща с добри 47 часа или повече.

В заключение

Тази единица е добре направена и има вниманието към детайлите, които очаквам да очаквам от Фибаро. Най -важното е, че изглежда също така носи елемент на надеждност на тази конкретна ниша, която силно липсва. Той е малко по -скъп от конкурентните предложения, но е значително по -малък, предлага повече функционалност (температурен сензор, външни контакти), има по -добра интеграция със системата Fibaro и има шанс да върши работата си дълго, след като конкурентните продукти са намалени до скъпо Средства за мигане на светодиод и изключване. Що се отнася до сензорите за врата/прозореца на Z-Wave, определено получавате това, което плащате, изглежда. И с широк избор от кафяви, от които да избирате, има по нещо за всеки. Интеграцията на софтуера не е толкова излъскана (съжалявам, не можех да устои), както може да очаквате от Fibaro, но очаквам те да поправят това много бързо, ако миналия опит е нещо, което трябва да мине. Засега това е според мен далеч и далеч най-добрият сензор за врата/прозорец Z-Wave, сред който е налице конкуренция.

Предлага се от Amazon

#
Визуализация
Продукт
Оценка
Цена1
Fibaro FGDW-002-1 Врата/сензор за прозорец 2, бяло
141 отзиви
£ 37,14
Купете на Amazon

2
Fibaro Door Window сензор iOS Bluetooth тръстика и температурен интелигентен магнитен превключвател, бял
21 отзиви
£ 47,38
Купете на Amazon

3
Прозорец на вратата на Fibaro 2 Z-Wave плюс магнитна тръстика превключвател с температурен сензор, 250 V, кафяв
10 отзива
£ 44,99
Купете на Amazon

www.fibaro.com

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Последна актуализация на 2021-10-04 / партньорски връзки / изображения от Amazon Product Advertising API

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *