• Uncategorized
  • 0

Ексклузивно интервю: „Работи с Nest“ в центъра на Smart Home

Изминаха по -малко от 18 месеца, откакто стартира програмата „Работи с Nest“ и Nest казват, че вече са подписали повече от 10 000 разработчици.

Техните устройства имат връзки и работят към други марки умно домашно оборудване в един от всеки осем домове за гнезда.

Сега техните забележителности са здраво фиксирани да разширят тези числа, като използват техния облачен API, за да станат център на интелигентния дом.

Интервюирахме ръководителя на гнездото на европейския маркетинг на продуктите, Лионел Гихерд-Калин и го попитахме за технологията, която използват, осигурявайки нашите данни и къде се ръководи бъдещето за тяхната програма за разработчици.

Здравей, Лионел, виждаме, че си партнирахте с Йейл за новата Linus Smart Lock, която идва през 2016 г., можете ли да ни кажете малко за това?

Linus Lock by Yale е първите работи с Nest Product за използване на Nest Weave, комуникационен протокол, който позволява на разработчиците да се свързват директно с други устройства в дома.

Предлага се в САЩ през 2016 г., Linus Lock by Yale е най -модерното заключване на вратата – отвътре и отвън. Той осигурява възможността да заключвате вратата отвсякъде, да настроите отделен достъп до членове на семейството и гостите и автоматично заключване, така че хората никога повече няма да се притесняват да забравят да заключат вратата.

Той също така е интегриран в други продукти на гнездо, например вратите автоматично ще се отключат в случай на задействане на алармата Nest Protect, за да подпомогнат евакуацията, или предварително да ви озвучат, преди да влезете в входната ви врата с високо съдържание на въглероден оксид или дим. Никога досега заключването на вратата не предлагаше толкова много сигурност, удобство или прозрение за това кой влиза в дома.

С какви други партньори работите и какви бъдещи продукти ще видим тази работа с Nest?

Само за една година повече от 11 000 разработчици са се регистрирали да работят с Nest, а един от осем клиенти на Nest са получили достъп до работа с Nest Connection.

Партньорите днес включват компании като Philips Hue, които са създали интеграция, която ще види светлините ви да светят червено, когато вашето гнездо защитава дим и въглеродният окис например. Това са тези видове смислени взаимодействия, срещу просто контролиране на устройство от вашия мобилен телефон, които искаме да активираме. Други партньори в Европа включват например Mercedes, Osram, Withings и Bosch Siemens.

Също така току -що отворихме API на Nest Camera, който позволява на разработчиците да се свържат с Nest Cam за първи път. Август, MIMO, Petnet, Philips Hue и Skybell вече стартираха интеграции на Nest Cam и имаме някои наистина вълнуващи партньори в разработката след съобщението преди няколко седмици.

По отношение на това, което следва, ние сме много фокусирани върху дома – така че се огледайте и помислете как тези продукти могат да бъдат подобрени, за да станат по -обмислени.

В конвенционалната настройка за домашна автоматизация потребителите могат ръчно да изграждат макроси, използвайки логика (ако къщата е незаета, след това изключете светлините). Има ли начин да направите това в света на гнездото или всички отговори са научени?

Абсолютно. Една от любимите ми интеграции е с Ifttt. С това потребителите могат да създадат свои собствени връзки с едно просто изявление – „Ако това тогава това“. Например „Ако моето гнездо защита открива дим, след това изпратете текстово съобщение до моите съседи.“

Това каза, че не вярваме, Обратно наоколо. Продуктите за гнезда се учат от вас и вашата среда – какво харесвате, какво не, какво се случва около вас. И те работят заедно – разговарят, сравняват бележки и правят повече заедно, отколкото всеки от тях би могъл да направи сам.

Машинното обучение на Google вече носи вълнуващ напредък в живота ни, но с предупреждения за заплахата му за човечеството, как гнездото поддържа нещата под контрол и осигуряване на нашите данни?

Домът е сигурно убежище. Това е мястото, където трябва да решим в кого да поканим. Това е мястото, където частните моменти остават лични. В Nest, ние ценим това доверие преди всичко останало. И ние работим усилено, за да направим нашите продукти безопасно място за вашите данни. С Nest вие контролирате информацията си. Ние изграждаме стандартни индустриални мерки за сигурност на банково ниво във всеки етап от нашия процес на проектиране и разработка, за да можете да се почувствате уверени, че информацията ви е в безопасност.

В допълнение, ние имаме собствен екип от хакери на White Hack, които редовно тестват нашите продукти срещу най -новите заплахи, за да сме сигурни, че продължаваме да водим пазара, когато става въпрос за сигурност в дома. Ние също така предоставяме на потребителите си контрол, това не е изкуствен интелект, а повече разузнавателна помощ в нашите продукти, което означава, че потребителите винаги са напълно наясно и контролират.

Можете ли да говорите за целия 802.15.4 / 6lowpan / Thread / Nest Weave World и да обясните на нашите читатели как всички те се вписват заедно?

Съществуващите подходи за безжична мрежа бяха въведени много преди Интернет на нещата да се натъкнат. Темата беше crИзядени поради съществуващите мрежи, страдащи от липса на оперативна съвместимост, невъзможност за носене на IPv6 комуникации, високи изисквания за мощност, които бързо източват батерии, и модели „хъб и говорим“, зависими от едно устройство. Темата е мрежеста мрежа, базирана на ниска мощност, за дома.

Въпреки това, докато нишката позволява на продуктите да се свързват помежду си, Nest Weave определя комуникациите на ниво приложение, до семантичното ниво, така че светлинният превключвател с активирана тъкана може да каже крушка с активирана тъкана, за да включи/изключи или затъмнява до 75 % процент. Той също така може да позволи на крушката да получи актуализация на софтуера от услугата Nest, а също така да говори с Nest Protect, така че крушката може да мига в случай на събитие за дим/CO в дома.

Ще предложи ли Nest мост, който да му позволи да се свързва и контролира други интелигентни домашни технологии като Z-Wave?

Не можем да коментираме бъдещи планове, но чрез програмата „Работи с Nest“, разработчиците са в състояние да създават решения за потребителите за взаимодействие и преминаване от инсталираните си системи към следващото поколение на свързани продукти.

Програмата „Работи с гнездо“ очевидно има за цел да стане онова лепило, за което винаги говорим, което позволява всички аспекти на интелигентния дом и IoT да работят заедно. Колко всеобхватно може да стане това в бъдеще и в какви други области от нашия живот виждате, че тази техника се движи?

Програмата „Работи с Nest“ стартира преди по -малко от 18 месеца и днес е призната за най -изчерпателната платформа за разработчици на пазара, с над 50 интеграции, налични днес.

От свързано осветление, щепсели и превключватели, до контрол на достъпа и уреди, ние вярваме, че има различни възможности да направите дома по -внимателен. Независимо дали чрез нашия облачен API или гнездово тъкане, ние даваме възможност на устройствата да се учат и да си взаимодействат помежду си по смислени начини, карайки домовете да се грижат за себе си и хората вътре в тях.

Много благодаря, че отделихте време да поговорим с нас днес Лионел. Къде трябва да отидат нашите читатели, за да научат повече за произведенията със системата Nest?

Много благодаря. Моля, разгледайте нашата страница за разработчици на:

Nest.com: Запознайте се с гнездовата камера

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Последна актуализация на 2021-10-04 / партньорски връзки / изображения от Amazon Product Advertising API

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *