Направи си сам: Рисуван абажур

Стейси Смитърс споделя как да актуализирате основен абажур с акварели.

Сега, когато е лято, напоследък видях много боядисани абажури и съм влюбен в съпоставянето им от меки, изтеглени ръчно форми с ярки цветове. Имах някои акварели в шкаф и разбрах колко лесно и икономично би било да направя моя собствена. Ето как го направих в четири лесни стъпки.

Материали

Ще ви трябват: абажур, акварели, четки за боядисване и гъба или кърпа.

Стъпка 1: Изберете сянка, палитра и мотив

Изберете икономичен абажур от плат или използвайте такъв, който вече имате. (Моят е от Ikea, изработен от полиестер.) Вдъхновен от идеята за абстрактен залез, избрах бледожълт, средно сив и горещ розов за моя дизайн, който работи добре с прозрачната стъклена основа и позволява на абажура и плаката да се откроят . Чувствайте се напълно свободни да използвате всички цветове, които харесвате, които се координират добре със стаята или основата. Топли цветове ще придадат добър блясък, когато лампата е включена.

Стъпка 2: Тестови бои

Смесете акварелите си и ги тествайте върху резервен лист папто.

Стъпка 3: Избършете абажура и боя

Намотайте гъба или кърпа и избършете абажура, така че повърхността да е мокра. Това ще накара боята да кърви малко, така че ще получите мечтателен, замъглено ефект. Започнах с рисуването на жълтия фон с четка за пяна. След това сложих сива ивица около дъното с обикновена четка за хоризонта и завърших с хлабав розов кръг, за да имитирам слънцето. Не се притеснявайте, ако формите са неравномерни-в крайна сметка това е ръчно рисуван проект.

Стъпка 4: Докоснете светлинните зони

След като абажурът изсъхне, може да забележите, че цветът е изсветлен на определени петна. Прегледайте го с акварелите, докато не имате желания ефект. Оставете го да изсъхне няколко минути и се насладете.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *