LED индикатор за заключване на вратата Hack

не би ли било чудесно да можете просто да погледнете вратите си и да кажете дали са били заключени или отключени. Този автоматизиран четец на дома е направил точно това и може да каже състоянието на всяка врата от цвета на светодиода. Прочетете за снимките и подробностите за веригата …

Подаване от Мартин Хоуъл Защо го прави? – Когато построих новата си къща, използвах ключалките на вратите в Euro Style в предпочитание към много по -нормалния тип Йейл. Тези ключалки изискват или да завъртите решаващо (отвън) или копче (вътре), за да заключите вратата, те не забиват заключване като Йейл и не могат да ви заключат, ако вратата се затвори, докато сте навън .

Те работят чудесно, но е невъзможно да се разбере дали вратата е заключена или не, без да опитате копчето. Когато заключвате къщата, това е в резултат на това, необходимо за физически проверка на всяка врата, малко болка, особено когато всички светлини са навън. Гаражът е прикрепен към къщата и има врата с дистанционно управление и отново единственият начин да проверите дали вратата е заключена, е да отидете и да погледнете. Имах нужда от начин да видя лесно дали вратите са заключени, така че в крайна сметка монтирах набор от LED светлини към всяка врата. Използвайки основното червено = лошо, зелено = добра логика, аз монтирах чифт светодиоди в рамката на вратата, управлявана от микро-превключвател, скрит в заключващата плоча.

Как го направих? – Превключвателят е конвенционален микро превключвател, монтиран към алуминиева плоча, която е завинлива от вътрешната страна на отвора в рамката на вратата, където влиза заключващият език. Това, че се ангажира по подходящ начин със заключващия език – твърде близо и езикът се проваля на превключвателя и вратата няма да се заключи – твърде далеч и превключвателят не работи. Дървените врати и рамката се разширяват и свиват с времето, а механизмът за заключване не е много прецизен, така че опитът и грешката са единственият начин да се направи корекцията правилно. Поставих малко парче тънка гума върху бутона за работа с превключвателя с невероятно лепило, за да подскача малко превключвателя.

Превключвателите трябва да са типът, който има три връзки, общи (com), обикновено отворени (не) и обикновено затворени (NC) и един пластмасов бутон, който го управлява. Моят идва от един от многото фотокопии и принтери, които през годините съм канибализирал за части. За тези превключватели има всякакви приспособления за лост, които биха направили корекцията по -малко критична, но в дупката няма място

Светлините се захранват от CAT5, който носи мощност от централно 12V захранване, разположено в „машинното помещение“, където живее сървърът и мрежовите неща. Въпреки че CAT5 има 8 проводника, аз използвах само 4 от тях и съкратих резервните части, за да спестя място. Исках да мога да симулирам светлините до някаква централна точка, така че връзките, които управляват светодиодите на вратата, също се пренасят обратно в машинното отделение.

CAT5 се прекратява върху стенна плоча близо до вратата, след което кабелът се движи зад скитирането към основата на рамката на вратата. Обработях слот в рамката на вратата и подадох проводниците нагоре през това, след което залепих лента от дърво обратно в слота, за да ги прикрия. Светодиодите са монтирани на малко парче алуминиев ъгъл, вдлъбнати в рамката на вратата, това също прикрива винтовете, които държат превключвателя и отвора, през който преминават проводниците. Светодиодите са конвенционални видове 5 мм, така че пробих 5 мм дупки в плочата и супер залепих светодиодите в дупките, след което фиксирах плочата в рамката, използвайки няколко удара „без много повече нокти“. В дупката има много малко пространство, така че беше необходимо да се издълбае малко от рамката, за да се побере превключвателя и да се направи място за проводниците.

Превключвателите и светодиодите са свързани, както следва:-

+12V се свързва с „com“ на превключвателя

Единият крак на червения светодиод се свързва с NC

Единият крак на зеления светодиод се свързва с не

Останалите крака и на двата светодиода са свързани заедно, след това към 150 ома резистор, а след това към тел 0V

За да мога да симулирам светлините другаде в къщата, аз също свързах проводници към връзките NO и NC

Превключвателите ще позволят натискане на конектори, но няма много място, така че ги споях всички. Светодиодите ще работят само когато кабели на един път, ако не светят, просто обърнете връзките. Тъй като само един светодиод е на живо по всяко време, е необходим само един резистор. Светодиодите могат да се изпълняват от 5V, но те ще бъдат по -малко ярки и по -трудно да се видят на дневна светлина, а аз имах резервно захранване с 12V.

Вратата на гаража има подобна подредба, но тъй като няма нужда да прикривате превключвателя, току -що монтиран на алуминиева скоба, завинтена към рамката на вратата. Самата врата носи още една скоба с пръчка, която се ангажира с превключвателя, пръчката е с резба, за да позволи настройка

Други свързани неща – същата 12V фураж ще осигури и мощност на водачите на водата, монтирани под производителя на миене и съдомиялната машина, като соленоидните клапани да изключат водата и да озвучат звукова аларма в случай на изтичане (това все още работи в ход ). IСъщо така планирайте да симулирате светлините на състоянието на котела, който живее в гаража вътре в къщата, така че да виждам дали работи по подходящ начин (повече работа в ход)

Заключение – Това е една от най -полезните и най -малко скъпи характеристики в къщата, с много висок WAF. Когато си ляга, само като ходя през къщата, мога бързо да видя дали вратите са заключени и с всички къщи светлини от светодиодите доставят достатъчно светлина, за да се движите наоколо, без да се спънете над нещата. Беше лесно да се направи, да не струва нищо (вече имаше частите в моята кутия за боклуци) и работи забележително добре.

#
Визуализация
Продукт
Оценка
Цена

1
Yale SD-L1000-CH CONEXIS L1 SMIRT DOOR, CONTROL APP, КЛЮЧ/ТЕЛЕФОН, ИЗПЪЛНЕНИЕ/Отключване, Chrome …
1400 отзива
£ 164.25
Влезте в Amazon

2
Smart Lock, Ruveno Slim Smart Lock Lock, заключване на вратата на пръстовите отпечатъци, заключване на входната врата без ключ, ключалка на вратата …
61 отзиви
£ 169.99
Влезте в Amazon

3
Yale без ключ, свързано с интелигентна врата за врата (Chrome)
673 отзиви
£ 81,50
Влезте в Amazon

Следващата стъпка е да свържете изходите от превключвателите на вратата в моя сървър, където малко приложение ще ги наблюдава и ще покаже състоянието им на уеб страница. Същата уеб страница ще показва и изображението от гърбицата, което покрива входната врата. Резервен джобен компютър, монтиран централно в къщата, ще преглежда уеб страницата през Wi-Fi. Просто трябва да намеря начин за взаимодействие между „мимичните“ връзки в компютъра, всички идеи за това ще бъдат получени с благодарност.

Благодаря – Мартин Хоуъл

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Последна актуализация на 2021-10-04 / партньорски връзки / изображения от Amazon Product Advertising API

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *