DIY суета за баня

Има два вида басейни (мивки): басейни за баня, които отговарят на 1-1/4 ”канализации; и басейни, които отговарят на 1-1/2 ”дренажи. Повечето кранове за баня включват изскачащ отводняк 1-1/4 ”. В зависимост от избраната от мен мивка, може да се наложи да закупите отделен монтаж за източване. Бъдете сигурни, че вашият комплект мивка и кран са съвместими.

Когато търсите дървен шкаф или скрин, който да се превърне в суета, обърнете голямо внимание на размерите на шкафа. В идеалния случай първо закупете мивката си, така че да можете да изберете шкаф с правилните размери – нещо, което е достатъчно широко и дълбоко, за да побере мивката, оставяйки място в задната част на шкафа, за да се поберат на кран, както и място отпред на шкафа, така че мивката да не се стича до предния ръб. Кабинетът също трябва да бъде приблизително 32 ”височина на конвенционалната суета.

Ако конвертирате шкаф с рафтове или скрин, вероятно ще трябва да прережете задната и долната част на рафтовете или чекмеджетата, за да настаните водопроводни части и тръби. Това ще направи чекмеджетата донякъде нестабилни, така че може да се наложи да фиксирате горното чекмедже постоянно на място, като го завиете към рамката на шкафа отдолу, запълвайки дупките на винта и ги докосвате с боя или петно. Ако наистина искате да използвате чекмеджетата, които имат части, изрязани от тях, помислете да ги облицвате с пластмасови кошници, така че по -малките предмети да не падат отзад или отдолу.

Материали и инструменти

Картон

Мивка

Молив и владетел

Рязк нож за полезност

Самозалепваща лента

Електрическа тренировка с 1 ”свредла

Jigsaw

Кран набор

Гаечен ключ

Четка за боядисване или валяк и тава

Варатан

Водоснабдявани линии

Дренажен монтаж

Chrome P капан (може да се достави с мивката)

2-1/2 ”отвор за дупка*

*Предлага се в компаниите под наем на инструменти

Стъпка 1: Направете шаблон за отвори за мивка

Много мивки идват с шаблони, които да ви помогнат да ви насочат към изрязването на дупката в горната част на суетата. Ако мивката ви не идва с шаблон, направете такава от картон. Поставете мивката с главата надолу върху парче картон и проследете около устната на мивката върху картона с молив. (Вижте снимка 2) Това ще бъде шаблонът за рязане на отвора за мивка в горната част на шкафа.

Стъпка 2: Нарязана дупка на мивката

С маскираща лента сигурно залепете картонения шаблон до горната част на шкафа на мястото, където искате да се намира мивката. С 1 ”свредло пробийте дупка в шкафа, точно вътре в картонения шаблон. Тази дупка ще ви позволи да започнете мозайката. С мозайката изрежете дупката на мивката, следвайки дупката в шаблона на картон, докато вървите. (Вижте снимка 3)

Стъпка 3: Дупки на кран за пробиване

За да определите поставянето на крана, пуснете мивката в отвора на нарязаната мивка – можете да прецените по око най -доброто място за кранчето. Извадете мивката. Център Кранът, поставен на шкафа точно зад мястото, където ще седи мивката. Маркирайте мястото с лента за маскиране. С молив маркирайте лентата с местоположението на чучура на крана и 4-”измерването на Tap Centre (т.е. 2” от двете страни на чучура на крана). Пробийте дупките за крановете в тези точки 4 ”, като използвате 1” свредло.

Стъпка 4: Varathane Vanity Top

С четка за боя или валяк и тава, нанесете няколко защитни слоя от прозрачен варатан в горната част на суетата. Не забравяйте да varathane изрязаният ръб на дупката на мивката; Това ще запечата дървесината и ще го предпази от проникване и влажност на водата. Оставете Варатан да изсъхне напълно, преди да продължите.

Стъпка 5: Нарязани дупки в шкафа назад

За да определите позицията на затварянето на тръбата и водоснабдяването на гърба на шкафа, измерете местата им на стената и прехвърлете тези места в задната част на шкафа. Използвайки отвор 2-1/2 ”, изрежете дупки в задната част на шкафа, за да се настанят дренажната тръба и изключването на водоснабдяването. (Дупките трябва да са достатъчно големи, за да изчистят дръжките на изключванията.) Инсталирайте шкафа срещу стената.

Стъпка 6: Прикрепете кран

Изключете изключването на водоснабдяването. Пуснете в комплекта на крана и го затегнете на място отдолу. Комплектът за кран ще се предлага с всички необходими части (т.е. шайби, гумени пръстени и т.н.; вижте нашата снимка на материалите за сглобяващи части). С поставената на място кран, прикрепете водоснабдителните линии. Свържете ги с изключването на водоснабдяването, излизащи от стената, и затегнете. (Вижте снимка 6)

Стъпка 7: Инсталирайте монтажа за източване и мивката

В зависимост от мивката, която използвате, частите за отводняване ще бъдат 1-1/4 ”или 1-1/2”. Използвахме бар мивка, която изискваше отводняване 1-1/2 ”. (Мивките за баня ще се нуждаят от изскачащ монтаж 1-1/4 ”, който трябва да се предлага с комплект кран за баня.) Поставете канализацията в мивката, прикрепете гумената шайба и гайката върху канализацията под мивката и се затегнете. Завийте на опашката. Пуснете мивката в отвора на мивката. Нашата мивка имаше клипове, които да я задържат на мястото си.

Стъпка 8: Прикрепете P капан

Прикрепете P капана върху опашката и към адаптера за капана, излизащ от стената. (Виж снимка 8) Отцепването ще определи размера на P капана (т.е. EITher 1-1/2 ”или 1-1/4”). Включете изключването на водоснабдяването.

Стъпка 9: Променете чекмеджетата на скрина

Измерете и маркирайте върху чекмеджетата от задната част на шкафа до предната точка на P капана. Освен това маркирайте местата и ширините на изключването на водата; Чекмеджето ще трябва да изчисти и тези. С мозайката изрежете гърба и долната част на чекмеджетата според тези измервания, така че чекмеджетата вече да могат адекватно да изчистят всички водопроводни части, изключване на водата и адаптер. (Вижте снимка 9) Плъзнете чекмеджетата обратно на мястото си. (Вижте снимка 10).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *