TVCatchUp – Вашият PVR в облака

домашни автомати обичат личните видеозапис. Много от нас наемат няколко от тях около дома и използват IP за предаване на записи за различни потребители в различни стаи.

Вече приложенията на Office (като Google Docs) се движат онлайн, така че искам да кажа, че не трябва да е като страхотна изненада, че сега PVR се движи и към облака. TVCatchUp е безплатен запис на услуга от UKS Freeview каналите и съхраняването на програмите онлайн, за да можете да ги предавате на всеки компютър с уеб достъп.

В момента всеки потребител получава 10 GB съхранение. Разбира се, няма причина, поради която не бихте могли да имате няколко акаунта, всъщност създаването на акаунт за член на семейството изглежда като страхотен начин да позволите на всички да управляват собствените си записи, със собственото си пространство.

Както бихте очаквали в този сложен свят от региони и права, се нуждаете от IP адрес на Обединеното кралство, за да настроите акаунт в TVCatchUp. Въпреки това сме чували за малък експеримент, в който е бил настроен акаунт тук във Великобритания, след това подробностите са предадени на потребител в САЩ, който след това успя да влезе и да използва услугата!

Телевизионният график може да бъде проверен в нормалния формат на EPG. Mouse Over дава подробности за програмата и можете да настроите запис с няколко кликвания. Освен това е тривиално да добавите връзка за сезон / серия, за да уловите всички епизоди на вашите много обичани предавания. Програмите, които вече са насрочени за запис, изглеждат лилави в EPG.

Може би една от най -полезните характеристики на системата е възможността да се наслаждавате на предавания, които всъщност не сте записали себе си. В действителност това е малко объркано, тъй като трябва да „поискате“ записа от друг потребител. След като някой се съгласи (обикновено в рамките на няколко минути), вие сте „взели назаем“ тяхното копие за 24 часа. Изглежда, докато записът ви е отпуснат, собственикът му няма достъп до него. Предполагаме, че всичко това е да покажем, че записите са за единична, лична употреба и да успокояват „човека“.

Услугата се финансира чрез реклама. Банерите се появяват на сайта и играча, но не са особено натрапчиви. По въпроса за рекламите се записват и търговски почивки, но е лесно да се хванете за играта на играта и да преминете покрай тях.

Понастоящем има заявка за поддръжка на форумите на XBMC, което би позволило на потребителите да предават записи от услугата направо върху своите телевизори, сега това би било хубаво!

Изглежда, че записите се съхраняват за около 60 дни. Възможно е да се разкъсате FLV файловете на вашата локална машина, въпреки че не сме пробвали това, нито знаем дали ще има някакви последици за DRM. Прочетохме за планове за мобилна версия на сайта, планирана за Q2 тази година.

TVCatchUp е страхотен продукт и такъв, който можем да видим, че използваме, може би във връзка със собствените си системи в реалния свят. Би било страхотно за използване в офиса или на пътя. Това е конкурент на Slingbox, ако нямате изискване да предавате телевизия на живо, и ей, на цената, която не може да бъде бит (проектът за сътрудничество на BBC, ITV и Channel4 за търсене, Kangaro предстои по -късно тази година.)

Но сега за лошите новини. Изглежда, че законността на услугата може да бъде оспорена. И така, костюмите ще развалят забавлението? Все още не се удовлетворявайте на дивана с вашия лаптоп.

www.tvcatchup.com

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *